Странице

понедељак, 30. септембар 2013.

BINA MIRA 2013. Odžak - Slika sreće, mira i smeha

Prenosim vam utiske sa Fejsbuk stranice CEKOM-a:

Mladi iz Zrenjanina su proveli 6 nezaboravnih dana sa mladima iz Aachena, Banja Luke, Tuzle i Odzaka na petom festivalu „BINA MIRA“ u Odzaku, BiH. Festival je trajao od 20. do 25. septembra 2013.

Učesnici festivala su u Odzak stigli u petak u poslepodnevnim časovima. 
Te večeri je održana uvodna reč i prezentacija knjige „Ukulele jam“, Alen Meskovića. Učesnici su kasnije mogli da se zabave uz lokalni bend. 
U subotu je Pozorište mladih Tuzle odigralo predstavu „Životinjska farma“. Učesnici su nakon predstave uživali uz bend „Zoster“. 

U nedelju su mladi iz Zrenjanina odigrali dečiju predstavu „Plaža je naša i tačka“, a veče je bilo začinjeno predstavom „Bog“ u izvođenju DIS teatra iz Banja Luke. Posle toga, naravno, druženje. Ovoga puta na DJ žurci.

U ponedeljak, 23.9. mladi iz CEKOM-a su odigrali predstavu „Korak“ u režiji Dušana Kalejskog koja je nastala u okviru projekta “Upali svetlo, nemoj da živiš u mraku”. Predstava na alternativan način govori o prevenciji bolesti zavisnosti i aktivizmu mladih. Kao što je navedeno na stranici Bine mira: "Tematikom, izvedbom i ambijentom predstava "Korak" je bila vrhunac SPublika na nogama, aplauz i ovacije!"



Osim na predstavama mladi su svoje vreme provodili i na radionicama koje su vodili predstavnici Aachena, Banja Luke, Tuzle i Zrenjanina. Poslednje veče je bilo posvećeno prezentaciji rada na tim radionicama. 

25.09. nakon poslednjeg razgovora sa učesnicima, grupe su sa novim prijateljima u srcima i puni uspomena ustali i krenuli ka svojim gradovima.

Нема коментара:

Постави коментар